ANW3 CO2 CO O2 Rookgastester



Detail

De ANW3 set is geschikt voor H2 waterstof ketels voldoet aan Gasketelwet EN50379 en is compleet om een CV installatie te installeren, afstellen & te keuren.
Wat levert dit op:

- De set verhoogt de snelheid van uw werkzaamheden. Kosten worden hierdoor verlaagd. Dit maakt de ANW3 een investering met een hoge Return On Investment.
- Dit apparaat heeft een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Het is een echte aanwinst voor het werken aan verbrandingssystemen zoals CV ketels. Daarbij is de complete set breed inzetbaar, werkt snel, is uit te breiden en zeer gebruiksvriendelijk. Algemeen
De ANW3 wordt zeer compleet geleverd en bevat:
Automatisch
Na inschakeling start Zeroing en worden de sensoren en pomp gecontroleerd en gekalibreerd.
Verbrandingsanalyser
Gelijktijdig wordt de O2, CO, CO2 en de verbrandingsefficiëntie gemeten en berekend. Dit wordt direct weergeven. Tevens wordt de hoeveelheid van LPG, aardgas, benzinedamp of propaan gemeten.
CO-alarm
De ANW3 garandeert Uw veiligheid hij geeft aan wanneer de CO-concentratie in een ruimte hoger is dan de maximale waarde.
Digitale manometer
De gemeten druk kan weergegeven worden in verschillende grootheden. Druk kan positief en negatief gemeten worden.
Verschildrukmeter
De ANW3 heeft een precisie verschil drukmeter voor het installeren en afregelen van bijvoorbeeld een CV installatie van Nefit™.
Temperatuur meter
Temperatuur wordt weergegeven in °C of °F. De ANW3 heeft twee K-koppel ingangen beider worden weergegeven en tevens wordt de delta T berekend.
CO-analyzer
De koolstofmonoxide emissie meting controleert de CO uitstoot volgens de NEN™ waarde.
O2-analyzer
Di zuurstof wordt gemeten van 0 tot 25%.
CO2-analyzer
Berekend wordt de hoeveelheid koolstofdioxide.
Meet Probe
De probe met water filter en temperatuur sensor is flexibel hierdoor kunnen metingen worden uitgevoerd in moeilijk te bereiken plaatsen.
Beveiligde Sensoren
De ingang's filters zijn extern en altijd zichtbaar. Er is geen demontage nodig voor vervanging.
Compleet
De ANW3 is zeer compleet met tas, reserve filters, meet probe, software en extra temperatuur sensor.
Infrarood poort™
Voor een draadloze verbinding om de data te versturen.
IP10 Infrarood printer (optie)
Optie voor een printer er kan direct een certificatie rapport worden afgedrukt.
 

Voor
Bestemd:
De ANW3 is een compleet set voor verbranding systemen bij:
- Onderhoud
- Installatie
- Afregelen
- Controle
- Rapportage
- Certificeren
- Rendement test Inzetbaar:
Deze verbranding analyser is ideaal bij het maken van en kwaliteitrapportage van een installatie om te controleren of de installatie voldoet aan de specificaties van de fabrikant of aan de inspectie normen. Met de ANW3 kan er worden aangetoond dat onderhoud aan een installatie nodig is.

 

Kenmerk
  • De ANW3 elf in één:
    - Verbrandingsanalyser
    - O2-analyser
    - CO2
    - CO-analyser
    - CO-alarm
    - Digitale manometer
    - Verschildrukmeter
    - Temperatuurmeter
    - Gaslekkage detector
    - Gas druk lekkage (afpersen)
    - Certificatietester
  • Meet:
    - Zuurstof (O)
    - Koolstofmonoxide (CO)
  • Berekend:
    - Koolstofdioxide (CO2)
    - Verhouding (ratio) Koolstofdioxide (CO2) / Koolstofmonoxide (CO)
    - Verbranding efficiency in percentage
  • Twee K-koppel ingangen
  • Twee druk ingangen
    - Positieve ingang
    - Negatieve ingang
  • Geintegreerde magneet
  • InLine vervuilingsfilter
  • Watertrap filter
  • Watertrap slot
  • Infrarood printerpoort
  • Backlight functie
  • Automatische uitschakelfunctie
Info
Gassen
O2 (Dizuurstof) (Zuurstof gas), is een ongevaarlijk kleurloos en reukloos gas. Dizuurstof is noodzakelijk voor alle verbranding.
CO (Koolstofmonoxide) (Koolmonoxide), is een verbinding van koolstof en zuurstof. Het ontstaat door onvolledige verbranding van koolstof bij fossiele brandstoffen of andere brandbare stoffen welke koolstofverbindingen bevatten. Koolmonoxide is gevaarlijk omdat het kleurloos en reukloos is en lichter dan lucht. Dit gas is gevaarlijk voor de gezondheid. Vaak is de oorzaak een verstopt ventilatiekanaal.

Tabel berekende waardes

 

Rookgasanalyser Standaarden H2 20% Waterstof toevoeging
Het toevoegen van tot 20% waterstof aan aardgas heeft GEEN invloed op de Merconet Rookgas testers die allen zijn goedgekeurd volgens EN50379.
Merconet de leverancier van Rookgas testers met behulp van zuurstof- en koolmonoxidesensoren om rookgasemissies te meten welke zijn goedgekeurd volgens EN50379, was zeer geïnteresseerd in het onafhankelijke onderzoek en de conclusies over de vraag of onze testers gewijzigd of bijgewerkt dienen te worden voor de nieuwe H2 eis van 20% waterstof in aardgas om het milieu koolstofarmer te maken.
Onderzoek aan de Keele University heeft bevestigd dat ALLE Merconet testers die zijn goedgekeurd volgens EN50379 NIET worden beïnvloed door dit plan, wat betekent dat de huidige testers zonder enige verandering of kosten voldoen aan de H2 eis.
Zie het technisch bulletin TB157 van Gas Safe Register voor inzage hoe deze tests werden uitgevoerd, inclusief de gedetailleerde conclusies.
 

Technical Bulletin 157

Controle van CO, CO2 en verbrandingsverhouding met behulp van een elektronische verbrandingsgasanalysator (ECGA) bij het uitvoeren van werkzaamheden aan een aardgastoestel dat wordt gevoed met aardgas dat tot 20 vol % waterstof bevat.
Dit biedt richtlijnen over de effecten voor de introductie van de H2 eis een waterstofmengsel tot 20 vol % in aardgas op CO-, CO2- en verbrandingsverhoudingscontroles.
Achtergrond
Na onderzoek uitgevoerd door het HyDeploy-project(1) aan de Keele University, heeft de Heating and Hotwater Industry Council (HHIC), in samenwerking met ketelfabrikanten, gasdetectiefabrikanten en Progressieve Energy, generieke richtlijnen ontwikkelt voor de rookgasanalyse-effecten van de introductie van een bijmenging van waterstof tot 20 vol % in de aardgasvoorziening.
Invoering
Het onderzoek werd uitgevoerd aan de Keele University als onderdeel van het HyDeploy-project. Vier paar huishoudelijke ketels werden geïnstalleerd en continu bediend: een set van de vier werd geleverd met aardgas en de andere set werd geleverd met aardgas gemengd met waterstof tot 20 vol %. De vier paren werden geleverd door vier verschillende fabrikanten.
Gebruikmakend van zowel een direct afleesbare CO2-ECGA als een berekend CO2 (indirect afleesbaar) ECGA, elk in overeenstemming met BS 7967(2), werden de verbrandingsparameters gemeten voor alle acht ketels, samen met de gassamenstelling die aan de ketels werd geleverd op het moment van de afmeting. De fout van elk instrument, aangezien ze betrekking hebben op CO- en CO2-metingen, was +/- 10 ppm en +/- 0,3%.
Analyse
De meetresultaten van zowel de met aardgas aangevoerde als met waterstof gevoede ketels zijn vervolgens vergeleken met het Wobbe-nummer van het gas dat op het moment van de meting aan de ketels werd toegevoerd.
Het Wobbe-nummer is de uitwisselbaarheidsparameter van gaskwaliteit en wordt gebruikt om de limieten van gaskwaliteit in te stellen die binnen Britse gasnetwerken kunnen worden getransporteerd.
Het GB Wobbe-bereik wordt gedefinieerd door de Gas Safety (Management) Regulations (GSMR) van 1996 (3): op het moment van schrijven van dit technisch bulletin is het bereik 47,2–51,41 MJ/m3 onder normale omstandigheden.
Om de analyse te vergemakkelijken, is een verbrandingsmodel ontwikkeld om het verwachte bereik van rookgasanalyseresultaten te voorspellen op basis van het GSMR Wobbe-bereik, om vergelijking mogelijk te maken met de resultaten die zijn verkregen met zowel de met aardgas geleverde als met waterstof geleverde ketels.
Resultaten
Uit de resultaten van de analyse bleek dat zowel de CO- als de CO2-concentratie afnemen naarmate waterstof wordt bijgemengd in de aardgasvoorziening. Als waterstof wordt bijgemengd in de aardgasvoorziening, neemt de Wobbe van het gas af.
De mate van reductie gemeten in zowel CO- als CO2-concentratie was in lijn met de verwachte verandering als gevolg van een verandering in Wobbe-getal (d.w.z. twee natuurlijke gassen van gelijke Wobbe, één met een waterstofmengsel en de andere die geen waterstof bevat, bleken equivalente CO- en CO2-concentraties).
Deze resultaten sluiten aan bij eerder onderzoek naar de relatie tussen rookgasresultaten en aardgaskwaliteit(4).
Meetresultaten:
Figuur 1a (links) – vergelijking CO2 met Wobbe nummer
Figuur 1b (rechts) – vergelijking CO met Wobbe nummer
 

Conclusies
Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat waterstofbijmenging weliswaar effect heeft op de resultaten van rookgasanalyse, maar dat het gemeten effect niet het gevolg is van de introductie van waterstof maar het effect dat waterstof heeft op het Wobbe-getal van het gas.
Zolang het Wobbe-assortiment van waterstofgemengd aardgas binnen de GSMR-limieten voor aardgas blijft, zal er daarom GEEN verandering zijn in het bereik van rookgasanalyseresultaten die van apparaten worden verwacht.
Dit bleek het geval te zijn voor zowel directe CO2-ECGAs als berekende CO2-ECGAs.
Daarom mogen de criteria voor verbrandingscontroles of kalibratie van analysatoren niet worden gewijzigd om veilige en nauwkeurige verbrandingscontroles mogelijk te maken op een apparaat dat wordt gevoed met een mengsel van aardgas dat tot 20 vol % waterstof bevat (bijvoorbeeld er is geen wijziging in TB 143(5) vereist om rekening te houden met de mogelijke aanwezigheid van een waterstofmengsel tot 20 vol %).
De resultaten van het onderzoek zijn peer-reviewen door HSE, alle vier de ketelfabrikanten die ketels leverden voor het onderzoek en de twee gasdetectiefabrikanten welke instrumenten werden gebruikt om de metingen te doen.
Opmerking 1: Voor details van de huidige gasveiligheidswetgeving, bouwwetgeving en industrienormen voor de geografische gebieden die onder het Gas Safe Register vallen, zie de Legislatieve, Normatieve & Informatieve Document List (LNIDL)(6).
Opmerking 2: Voor algemene informatie over het proces achter de ontwikkeling van Gas Safe Register Technical Bulletins en de verwachtingen voor alle belanghebbenden, zie TB 1000(7).

Specificatie
Specificaties verbrandingsanalyser  
Detectie: Aanwezigheid van alle brandbare gassen
  Aardgas
  LPG
  Stookolie
  Lichte stookolie
  Dieselolie
  Gasolie
  Nafta
  Benzine
  Kerosine
  Petroleum
  Steenkolen
  Antraciet
  Cokes
  Butaan
  Hout
  Bagasse
  Houtpellets
   
Sensoren  
1x Sensor O2 Oxygen: Elektrochemisch
1x Sensor CO Carbon Monoxide: Elektrochemisch
   
Bereik verbrandingsefficiëntie: 0 tot 100%
Resolutie verbrandingsefficiëntie: 0,1%
   
O2  
Bereik O2 Oxygen: 0 tot 25%
Resolutie O2 Oxygen: 0,1%
Nauwkeurigheid O2 Oxygen: +/- 0,3%
CO  
Bereik CO Carbon Monoxide: 0-10.000 ppm
Resolutie CO Carbon Monoxide: 1 ppm
Nauwkeurigheid CO Carbon Monoxide: <20ppm +/- 3 ppm >100ppm +/- 5%
CO2  
Bereik CO2 Carbon Dioxide: 0 tot 25% (berekend)
Resolutie CO2 Carbon Dioxide: 0,1% (berekend)
Nauwkeurigheid CO2 Carbon Dioxide: +/- 0,3% (berekend)
CO/CO2 ratio  
Bereik CO/CO2 ratio: 0 tot 0,999
Resolutie CO/CO2 ratio: 0,001
Methode CO/CO2 ratio: Berekend
   
Temperatuurmeter  
Temperatuurweergave: °C of °F
Temperatuurbereik: -40°C tot 800°C (-40°F to 1472°F)
Nauwkeurigheid K-ingang: +/-0,3%, +/-1°C of +/-2°F
   
Digitale manometer  
Weergave druk: mBar, inH2O en kPa
Bereik milliBar: -150 mbar tot +150 mbar
Bereik kiloPascal: -15 kPa tot +15 kPa
Bereik water column (inch): -60 inH2O tot 60 inH2O
Resolutie stap 1: 0,01 mbar
Resolutie stap 2: 0,1 mbar
Nauwkeurigheid: +/- 0,5% fsd
   
Probe  
Constructie: Handgreep met RVS buis
Slang lengte: 2.500 mm
Maximale insteek lengte: 200 mm
Thermokoppel: K-type
Thermokoppel nauwkeurigheid: +/- 0,3%, +/- 1˚C
Maximale temperatuur: 800°C
   
Algemene specificaties  
Geheugen: 50 metingen
Tijd en datum: 24 uur Real Time Klok
Beeldscherm: LCD met schermverlichting
Gebruik temperatuur: -10ºC tot 50ºC (14°F tot +122°F)
Voeding: Ni-MH accu
Gebruiksduur accu: Meer dan 6 uur
Afmeting: L: 200 mm, B: 90 mm, H: 60 mm
Gewicht: 500 gram
Standaarden (zie ook tab INFO): H2 (20% waterstof in aardgas)
Gasketelwet: EN50379-1 (<100kw https://www.scios.nl/Scopes)
  EN50379-3
  BS7967
Goedkeuring: CE, RoHS en WEEE
Content

ANW3 CO2 CO O2 Rookgastester® (main unit)
BF83 Rookgas probe en watertrap
KH11 K-koppel hittebesten snoer -40/510
AID1 Watertrap compleet
IF12 Pomp protectie filter 5 stuks
BF81 Netvoedingsadapter
BF80 Rubberen behuizing
AIP7 Tas
AFC0 Spigot
Drukslang 2x 1 meter
Nederlandstalige gebruiksaanwijzing

Optie

Sensors:
HS02 Handvat sensors
KB21 K-koppel met pen -50/250
KF13 K-koppel FDA goedgekeurd snoer -40/510
KK02 K-koppel met pen voor HS02 -40/850
KH11 K-koppel hittebestendig snoer -40/510
KH12 K-koppel ovenklem/hittebesten snoer -40/510
KK11 K-koppel geribbeld recht -50/250
KK12 K-koppel geribbeld haaks -50/250
KK18 K-koppel -50/250
KK19 K-koppel
KK20 K-koppel
KK21 K-koppel
KK45 K-koppel 45C -50/250
KL14 K-koppel lucht -40/510
KL16 K-koppel lucht 20 cm voor HS02 -40/260
KV11 K-koppel met pen -50/250
KV14 K-koppel met pen 40/850
KV15 K-koppel
KV16 K-koppel
KV17 K-koppel
KV21 K-koppel -100/250
VK14 Verstevigde K-koppel haaks -50/650
VK13 Verstevigde K-koppel recht -50/650
VK15 Verstevigde K-koppel lang voor HS02 -40/510
VK16 Verstevigde K-koppel lang met snoer -40/510
VK17 Verstevigde K-koppel lucht -40/260
VK18 K-koppel -40/260

Calibratie rapport:
ABB7 Calibratie O2 sensor inc Certificatie rapport
ABB8 Calibratie CO sensor inc Certificatie rapport
ABB9 Calibratie O2 & CO sensor inc Certificatie rapport
CR01 Calibratie inc Certificatie rapport

Accessoires:
ABT2 Gaslekkage detector 30ppm
ABW1 Magneet met Ophanghaak
AID1 Watertrap compleet
AIP2 Gas lekkage detector 40ppm
AIP8 Hydrofoob disk filter
AJP7 Hydrofoob 2x & Watertrap filter 10x
ANM8 Rookgas probe haaks met in-line filter
ANN7 Car adaptor AIB8/AIC6/AIC7
BF79 Papierrollen IP10
BF83 Rookgas probe en watertrap
BF84 Oliefilter verbrandingsanalyser
BF85 Oplaadbare batterij
BF86 Rook testpomp
IF12 Pomp protectie filter 5 stuks
IP10 Infrarood printer
KO15 Instrumentkoffer medium (157 mm)
LF12 Watertrap Filters 10x

Prijs
Prijs op aanvraag

Prijzen zijn per stuk, exclusief 21% BTW en gelden voor levering af magazijn Voorthuizen. Bij levering in Nederland of in België worden verzendkosten altijd in rekening gebracht tot maximaal EUR 25,00. Ditzelfde geldt voor expreskosten en/of rembourskosten. Bij de producten trainingen en cursussen is na het bevestigen van de cursusdatum, bij het niet verschijnen van de deelnemer(s), de verplichting ontstaan tot volledige betaling. Het volgen op een latere datum ingeval van niet verschijnen is in overleg mogelijk, maar wordt uitsluitend gezien als service. Hieruit kan geen enkel recht uit worden onttrokken.